Міжрегіональна Академія управління персоналом

Дніпровський інститут
м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 21

Дніпровський інститут ПрАТ ВНЗ «МАУП» вітає з Всеукраїнським днем психолога

Вівторок, 23 квітня 2024
Дніпровський інститут ПрАТ ВНЗ «МАУП» вітає з Всеукраїнським днем психолога

Всеукраїнський день психолога - відзначається в Україні 23 квітня. 

Викладач Дніпровського інституту ПрАТ ВНЗ «МАУП», психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович інформує про наступне. Життя людини – дуже непередбачуване і бурхливе. Будь ви політиком, бізнесменом, лікарем, адвокатом або домогосподаркою — у вашому житті, поряд із позитивними емоціями, неминучі хвилини розчарування, результатом яких можуть стати негативні вчинки. Іноді людині важко втримати тягар цих проблем на своїх плечах, і вона може втратити надію, віру в себе, а найголовніше — своє здоров’я.

Уникнути цього допомагають мудрі поради досвідчених фахівців — психологів, чиє професійне свято — Всеукраїнський день психолога — відзначається в Україні 23 квітня.

Один із видатних психологів минулого століття Жан Піаже (Jean Piaget, 1896-1980) передбачив, що у XXI столітті психологія стане однією з провідних наук. Це висловлювання прозвучить ще більш значуще, якщо згадати, що офіційне визнання психологія здобула менш ніж півтора століття тому - 1879 року німецький психолог В. Вундт відкрив у Лейпцигу першу лабораторію експериментальної психології.

За час, що минув, психологія накопичила безліч фактів і даних, які показують, що знання людини про саму себе змінюють її стан і почуття. Психологію можна назвати наукою, що творить людину через пізнання. Також досить часто можна чути думку, що психологія – це наука про душу. Психологія відповідає на питання про те, навіщо і чому людина поводиться так чи інакше, та які почуття нею керують.

У новому тисячолітті професія психолога стає дедалі популярнішою, зокрема й в Україні. Ба більше, люди абсолютно різних сфер діяльності все частіше цікавляться психологією, купують книжки та вивчають самостійно ази науки. І все ж у важкій ситуації людина все одно звертається по допомогу до фахівців, і кожен психолог, який консультує людей, бере на себе величезну відповідальність. Адже від його кваліфікації, особистої майстерності та знань багато в чому залежить результат консультування, а значить і здоров’я, а часом і життя клієнта, - зазначив психолог.