Міжрегіональна Академія управління персоналом

Дніпровський інститут
м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 21

Викладач Дніпровського інституту МАУП та працівник органу пробації успішно пройшов навчання щодо реалізації пробаційних програм

Вівторок, 19 грудня 2023
Викладач Дніпровського інституту МАУП та працівник органу пробації успішно пройшов навчання щодо реалізації пробаційних програм

17 грудня 2023 року викладач кафедри психології Дніпровського інституту ВНЗ «МАУП», Абашія Едуард Автанділович успішно завершив онлайн-курс «Розвиток у працівників пробації навичок реалізації пробаційних програм» та отримав сертифікат.

17 грудня 2023 року викладач кафедри психології Дніпровського інституту ВНЗ «МАУП», психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович успішно завершив онлайн-курс «Розвиток у працівників пробації навичок реалізації пробаційних програм» та отримав сертифікат.

Курс розроблено за спільної ініціативи Державної установи «Центр пробації», що при Міністерстві юстиції України та проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International.

Пробаційні програми впроваджуються в Україні з повнолітніми та неповнолітніми суб’єктами пробації з 2018 року. Це програми, що призначаються засудженій особі за рішенням суду і спрямовані на зміну її поведінки відповідно до її криміногенних потреб.

Куратором пробаційної програми визначається представник персоналу органу пробації, який пройшов відповідне навчання.

Даний онлайн-курс має на меті ознайомити працівників пробації з базовою інформацією, необхідною для того, аби сформувати вірне усвідомлення сутності пробаційних програм та засад їх проведення. Пробаційні програми базуються на засадах когнітивно-поведінкової терапії (когнітивно-поведінкового втручання) та належать до короткострокових психологічних втручань. Когнітивно-поведінкова терапія дозволяє усунути виявлені криміногенні потреби (фактори ризику, які можна змінити).

Процес зміни особистості, її ресоціалізація, реабілітація - це складний і комплексний механізм, який потребує висококваліфікованих співробітників та фахівців. Постійне та безперервне підвищення кваліфікації викладачів інституту є невідємною частиною політики Міжрегіональної Академії управління персоналом, яке застосовується в повсякденній практиці.